In De Knop op de KCC ’18

Tijdens de Keuris Composers Contest 2018 verzorgden componisten Remy Alexander en Anne-Maartje Lemereis een workshop compositie voor kinderen. De deelnemers componeerden in anderhalf uur een fonkelnieuwe ‘In de Knop Symfonie’ voor het Amersfoorts Jeugd Orkest (LINK NAAR SITE AJO). Eerst kregen de kinderen uitleg over de instrumenten uit het orkest, daarna werden de eerste muzikale ideeën op papier gezet. Deze ideeën werden uitgewerkt tot er een echt compositie ontstond: noten, ritme, dynamiek, accenten: een complete symfonie. Deze symfonie ging tijdens het feestelijke finale concert van de Keuris Composers Contest in premiere voor een volle AFAS-zaal in Flint Amersfoort. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close