De Jongste Componistendag

Sinds 2017 vindt jaarlijks de jongste componistendag van In de Knop plaats. Op deze dag kunnen alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar deelnemen aan diverse workshops, activiteiten en concerten. De workshops zijn zowel geschikt voor kinderen die nog nooit gecomponeerd hebben als voor kinderen die al jaren muziek maken. Bovendien zijn er workshops voor verschillende leeftijdsgroepen – jonge kinderen kunnen meedoen aan een improvisatiespel, oudere kinderen kunnen aan de slag met loopstations en muzieknotatie.


Tijdens de jongste componistendag zijn er altijd professionele componisten aanwezig om de composities van de kinderen te noteren. De nieuwe composities rollen direct uit de printer en mogen onder leiding van een professionele kunstenaar van illustraties worden voorzien.
De jongste componistendag sluit af met een concert vol wereldpremières van de jongste componisten. Deze composities mogen door de kinderen zelf worden uitgevoerd, maar de jongste componistendag biedt ook de mogelijk om de stukken door professionele musici te laten uitvoeren.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close