over in de knop

‘In de Knop -de jongste componistendag’ is een initiatief van componist & pianist Anne-Maartje Lemereis.
Anne-Maartje begon zelf op jonge leeftijd met componeren en hoewel ze voorspelen best eng vond wilde ze haar eigen composities altijd en overal wel laten horen. Inmiddels runt ze een lespraktijk in piano & compositie in Utrecht en Amersfoort en ze zag bij haar leerlingen diezelfde behoefte: laten horen wat je zelf gemaakt hebt.
‘In de Knop’ voorziet in deze behoefte: iedere componist tussen de 4 en 18 jaar mag zich aanmelden om een eigen compositie te komen laten horen.
Daarnaast biedt in de knop diverse manieren om kennis te maken met het componeren & improviseren van muziek. Tijdens de dag vinden diverse workshops plaats die de kinderen, elk op hun eigen manier, in aanraking brengen met muziek. Ook zijn er de hele dag componisten aanwezig die kunnen helpen met het noteren van muziek en is er een kunstenares die kan assisteren bij het illustreren van de nieuwe composities.

‘In de Knop’ streeft naar een veelzijdige, afwisselende en laagdrempelige programmering die álle jonge componisten op weg helpt, aanmoedigt en inspireert.

In maart 2017 vond de eerste editie van ‘In de Knop’ plaats in de Observant in Amersfoort. Ongeveer 16 jonge componisten lieten hun eigen muziek horen tijdens een van de 3 concertjes. In de workshop ‘Yoga & Geluid’ maakten de kinderen kennis met de connectie tussen ontspannen bewegen en geluiden ontdekken en in ‘Land van Muziek’ werd een spannend verhaal gecreëerd aan de hand van allerlei kleine instrumentjes. De hele dag waren er componisten aanwezig om de kinderen te helpen met het noteren van hun composities en er was een kunstenares om de verse muziek van illustraties te voorzien.

DSC_1589

 

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close