Team

Anne-Maartje Lemereis

Componist & Pianist Anne-Maartje Lemereis is initiatiefnemer van ‘In de Knop – de jongste componistendag’.
Anne-Maartje componeert al zolang zij zich kan herinneren. Toen ze op 11-jarige leeftijd een eigen coDSC_1393mpositie mocht spelen samen met het Nederlands Blazers Ensemble tijdens hun jaarlijkse nieuwjaarsconcert wist ze het zeker: componeren is het mooiste wat er is. Anne-Maartje behaalde haar Bachelor- en Masterdiploma in compositie. Vanuit haar ervaring als componist en docent geeft zij ‘In de Knop’ vorm en zorgt zij dat alles in goede banen wordt geleid.

Remy Alexander

Componist Remy Alexander behaalde zowel een Bachelor- als Masterdiploma in compositie. Zijn muziek wordt uitgevoerd door diverse Nederlandse ensembles en in februari 201IMG_13378 is hij te gast bij Orkest de Ereprijs.

Remy dirigeerde een aantal jaar een basisschoolorkest waar hij veel mee improviseerde en hij is projectleider van een middelbareschoolorkest waarvoor hij ook de arrangementen op maat verzorgt.

Rinske Bosma

Bij celliste en muziekjuf Rinske mag je binnenlopen om meer te leren over componeren met een loopstation. Rinske heeft klassiek cello gestudeerd aan het Utrechts 18922893_1575414962492738_6263143953588317153_oConservatorium maar speelt eigenlijk het liefst voor de mensen op straat, of samen met kinderen op school. Ze is erg geïnteresseerd in interdisciplinaire kunstvormen en codeert af en toe ook een website of app erbij. Op het moment is ze voor het Rosa Ensemble een muzikale robot aan het programmeren. Met nog maar 25 levensjaren achter zich kan ze toch al terugkijken op interessante samenwerkingen met o.a. Het Grachtenfestival, het Festival Over Het IJ, het Sonder Quartet, tientallen artiesten uit het Europese netwerk Routs ‘n Routes, kinderen uit Utrecht Overvecht, artiesten van verschillende theater- en dansopleidingen, en allerlei andere muzikale, technische en wetenschappelijke nerds.

 

Bert Weijdema
Ik zing enBert trommel met iedereen, zeg ik wel eens.
Al zo’n 35 jaar maak ik muziek op allerlei manieren; zingend, schrijvend, trommelend en dirigerend.
‘In de Knop’ is een dag waar ik naar uitkijk. Benieuwd wat voor moois er uit gaat komen.

 

Zoë d’Hont
Zoë speelt piano en behaalde in 2014 haar Bachelordiploma beeldende kunst. Ze is momenteel bezig met een Master-studie die kunst, wetenschap en muziek combineert. Zoë gaf een _DSF1921aantal jaar pianoles aan kinderen en volwassenen, en zou graag na haar studie haar autonome kunstenaarschap willen combineren met educatieve projecten en cursussen in beeld en muziek.

Tijdens ‘In de Knop’ begeleidt Zoë de kinderen bij het illustreren van hun eigen compositie en helpt zij bij het vormgeven en knutselen van je eigen instrument!

Speeldoosjes Producties

Zangeres & Tekstschrijver Elea Bekkers en Pianist & Componist Anne-Maartje Lemereis begonnen in 2016 DSC_0216kopieaan een gezamenlijk project: teksten en gedichten die Elea als kind schreef op nieuwe, maar toch toegankelijke muziek zetten. Dit resulteerde in ‘Speeldoosjes Producties’. De liederen die hieruit ontstaan worden voorzien van een clip waarin jong acteertalent de hoofdrol speelt. Tijdens ‘In de Knop ’18’ zullen ‘TumTum’ en ‘De Zee’ in premiere gebracht worden.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close